כיצד לבחור חברת עיצוב אתרים
פָּשׁוּט. אתה עושה עליהם שיעורי בית. לאחר מכן, אתה מתחיל לשאול שאלות ולרשום הערות. יש הרבה מעצבי אתרים זמינים. אתה רוצה ללכת עם הטובים ביותר כי למעשה, מעצב האינטרנט שלך הוא בעצם השותף שלך. אתה רוצה לבחור מעצב שלוקח את העסק שלך ברצינות.
אילו שאלות אתה שואל?
ישנן מספר שאלות חשובות לשאול בעת בחירת מעצב אתרים לאתר העסק שלך.
יצירת אתר האינטרנט שלך יכולה להיות תהליך מסובך. בחירת חברת עיצוב אתרים הטובה ביותר עבור אתר האינטרנט העסקי שלך היא החלטה חשובה מאוד. ואם החברה שלך היא כמו רוב העסקים הקטנים, כנראה שאין לך ניסיון בעיצוב אתרים. בניית אתר האינטרנט שלך ייקח זמן ועבודה. ועבודה עם מעצב אתרים היא משימה לא פשוטה. אז בחרו את חברת עיצוב אתרים הנכונה מההתחלה והימנעו מביצוע פעולות, שעלולות להיות יקרות וגוזלות זמן.
1. איזה סוג של חווית אינטרנט יש לך?
בתור התחלה, גלה איזה סוג של חוויית עיצוב יש לחברת העיצוב הפוטנציאלית שלך. האם יש להם ניסיון במערכות ניהול תוכן כמו ג'ומלה או דרופל, האם יש להם ניסיון בעבודה עם HTML "גולמי"? האם חברת עיצוב אתרים יצרה אתרי אינטרנט דומים לשלך? האם יש להם ניסיון רלוונטי בענף? אם אתה רוצה למכור מוצרים דרך אתר האינטרנט שלך ולקבל תשלומים בכרטיס אשראי, האם לחברת עיצוב אתרים שאתה שוקל יש ניסיון עם אירוח מסחר אלקטרוני?
2. יש לך תיק עבודות שאני יכול לסקור?
לחברת עיצוב אתרים מנוסה תהיה פורטפוליו מוצק של אתרי אינטרנט שהם יצרו עבור לקוחות אחרים. בקשו קישורים לאתר אחר שחברת העיצוב יצרה וסקרו כל אחד מהם. האם אתה אוהב את מה שאתה רואה? האם לאתרים יש סגנון שמושך אותך?
3. האם יש לך הפניות?
בנוסף לסקירת אתרי אינטרנט, בקש הפניות מלקוחות. צור קשר עם הלקוחות שלהם ושאל אותם על הניסיון שלהם עם חברת עיצוב אתרים. האם הם היו מרוצים מהתוצאות? האם הם קיבלו את מה ששילמו עבורו? כמה הם שילמו? האם הם היו ממליצים עליהם? כמה זמן זה לקח? מה הם לא אהבו בחברה? עד כמה החברה הייתה מגיבה כשהיו לה שאלות?
4. מה המחירים שלך?
השלב החשוב ביותר בתמחור הוא לוודא שחברת העיצוב הפוטנציאלית מתווה את כל המחירים הקשורים לעבודה ומעלה את הכל על הכתב. לעולם אל תיכנס לעסקה אלא אם כל העלויות מובנות היטב מראש.
שאל אותם קצת על איך הם מנהלים תשלומים. אם הם מגיבים בצורה מאוד עסקית ומקצועית, זה סימן טוב. אם הם זורקים תשובות כמו – "אל תדאג, אנחנו נסתדר" או "מה שנוח לך איתו", אל תלך שולל. זו בעיה שמחכה לקרות. קבל את המחיר בכתב לפני שתתחיל בפרויקט.
5. האם יש לך ניסיון באופטימיזציה למנועי חיפוש?
לרוב בעלי העסקים הקטנים אין בתקציב שלהם לשכור חברת שיווק נפרדת שתעבוד על אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO), ולכן חובה שלמעצב האינטרנט שלך יהיה ניסיון בקידום אתרים. מעצב טוב יידע שעיצוב וקידום אתרים הולכים יד ביד. עיצוב אתר אינטרנט למנועי חיפוש עם קוד "נקי" העושה שימוש בגיליונות סגנונות מדורגים חיוני להוספת התוכן שלך לאינדקס במנועי החיפוש המובילים, כגון גוגל ובינג.
6. האם יש לך ניסיון בשיווק ברשתות חברתיות?
חברות שיווק רבות כן יודעות את הדבר הראשון על שיווק במדיה חברתית. חברות אלו תקועים בעבר ואינן יעילות כפי שהן מתיימרות להיות. וודאו שאתם עובדים עם מעצב שיודע להקים דף מעריצים בפייסבוק לעסק שלכם ולעצב פרופיל טוויטר מותאם אישית. זה חשוב מכיוון שתרצה שמאפייני המדיה החברתית שלך ישתלבו עם העיצוב של אתר האינטרנט שלך. אתר האינטרנט ודפי המדיה החברתית צריכים להשלים זה את זה.
7. מהו התהליך שלך לעיצוב או בניית אתר אינטרנט?
ודא שאתה שואל את חברת עיצוב האתרים הפוטנציאלית שלך לגבי התהליך שבו היא משתמשת? האם הם מעצבים אתר אינטרנט או שהם בונים אתר אינטרנט? איש מקצוע מנוסה באינטרנט צריך להבין את ההבדל בין שני המושגים הללו. אם הם לא עושים זאת, הם כנראה לא מנוסים כפי שהם טוענים להיות. בניית אתר אינטרנט היא תהליך טכני ביותר, בעוד שעיצוב אתר אינטרנט הוא תהליך יצירתי ביותר. חברות פרסום רבות מתמחות בעיצוב אתרי אינטרנט אשר אינו דורש בהכרח כישורי פיתוח אתרים כלשהם. יחד עם זאת, חברות רבות מעצבות אתרי אינטרנט, ובכל זאת מבצעות מיקור חוץ של החלק היצירתי של הפרויקט. גלה מההתחלה מה התהליך עבור המשרד שאתה שוקל.
8. כמה זמן זה ייקח?
פרפקציוניזם יכול להיות אבן נגף ענקית בעולם המהיר של האינטרנט. חלק מהמעצבים אינם מסוגלים להתפשר בין איכות לצרכי הזמן לשוק. מבחן: ראה כמה זמן לוקח עד שאתה מקבל הצעה.
9. איזה סוג של תמיכה מוצע לאחר השקת אתר אינטרנט?
אם חברת העיצוב שלך לא מציעה תחזוקת אתרים, אולי תרצה להמשיך לחפש. רוב חברות העיצוב הנחשבות יציעו תחזוקה "לאחר ההשקה" לחברות שאין להן מנהל אתרים פנימי.
10. עם אילו ספקי אחסון אתרים אתה עובד?
אם חברת העיצוב שלכם לא יודעת את השמות הפרטיים של איש הקשר במשרד עיצוב אתרים האהוב עליהם, אז זה אמור להרים דגל אדום. רוב מעצבי האינטרנט המכובדים יודעים לא לבחור מארח אתרים פשוט כי הם הפופולריים ביותר או כי הם מציעים את אירוח האינטרנט הזול ביותר. חברת עיצוב אתרים מוכרת צריכה לדעת למי להתקשר ואיך להשיג תוצאות! האם מעצב האתר שלך עובד עם חברת אחסון ירוקה? אירוח אתרים ידידותי לסביבה הופך יותר ויותר פופולרי עבור אתרי אינטרנט עסקיים המעוניינים ליישם מדיניות אקולוגית.
קשה לקבל קצת הכרה ב-W3, אפילו בשוק נישה (במיוחד בשוק נישה). יש לך פחות מ-10 שניות לשכנע מבקר באתר להישאר מספיק זמן כדי ללמוד על איכות השירותים שלך, המוצרים שלך או המסר שלך. גולשי אינטרנט משוננים על עומס מידע. אם הם לא רואים את מה שהם רוצים לראות בדף הבית שלך או בדף נחיתה, הם קופצים. לכן, הצהרה על התרבות הארגונית שלך ועל ערכי הליבה של העסק שלך צריכה להתרחש כהרף עין. מבקרים אף פעם לא יראו את הדף "אודותינו" אם לא תיצור רושם טוב – תוך 10 שניות. אז, לך ירוק! סמל או באנר המכריזים על כך שאתה מעסיק אירוח ירוק יוצר הצהרה מיידית לגבי העסק המקוון שלך. זה אומר שאכפת לך מהסביבה.
עשה את שיעורי הבית שלך בעת בחירת חברת עיצוב אתרים.
מעצבים טובים הם אנשים יצירתיים שצריכים לחשוב מחוץ לקופסה. מציאת מעצב אתרים טוב נהיה קשה יותר ויותר. המעצבים הטובים נחטפים על ידי סוכנויות ופרויקטים גדולים. הם עמוסים בעבודה ולעתים קרובות, לא תדע עליהם כי אין להם זמן (או צורך) לשווק את עצמם. לעשות שיעורי בית ולשאול את השאלות הנכונות חשוב להחליט אם הן מתאימות לתפקיד.