וואו! מה כל הבלבול הזה בכך ש"כל מה" שנעשה בסין הוא מזויף או מזויף? האם אנשים מבינים את תהליך התכנון והייצור? או, האם הם פשוט נחושים להתווכח על אחד המשאבים הגדולים של תעשיית הייצור?
נכון, היו הרבה תקשורת על צעצועי ילדים המיוצרים בצורה גרועה. בושה לסין על הבלגן שהם יצרו. הם יפתרו את הבעיה, או שהם יפסידו עסקים. כולנו לומדים מהטעויות שלנו, נכון? או, לפחות האנשים החכמים לומדים. ובואו נודה בזה, סין היא לא דמה!
סין מייצרת את רוב הבגדים, הנעליים, התיקים והאביזרים המצוידים בכל חנויות הכלבו הגדולות ברחבי העולם במשך שנים רבות. וזה לא הולך לדעוך או להיעלם. סין מציעה עבודה בעלות נמוכה עבור תיקי מעצבים ברמה נמוכה עד יוקרתית, בגדים וכמעט כל דבר ברחבי הבית.
רוב האנשים לא מבינים את האמת על התווית Made in China. סין מייצרת את רוב מוצרי המעצבים הנמכרים בארה"ב במשך זמן רב מאוד. למה? כי המחיר לייצור בסין שומר על מחירים נמוכים ככל האפשר לצרכנים. אנשים מתלוננים על תגי המחיר הגבוהים על תיקי מעצבים, בגדים, נעליים ואביזרים. אם אותו פריט המיוצר בסין היה מיוצר בארה"ב או באירופה המחירים היו מוכפלים או משולשים.
אם תיק הרמס בירקין היה מורכב ביד בסין במקום בצרפת, המחיר לא היה 7,000.00 דולר כל אחד. אם עור איטלקי נשלח לסין להרכבת תיקי פראדה, המחירים לא היו 3,000.00 דולר כל אחד. בבקשה תן את הדברים בפרספקטיבה.
ההנהלה החדשה של Burberry החליטה להשתמש בסין עבור חלק מצרכי הייצור המורכב שלה ואנשים השתגעו. המחשבה על שימוש בתיק יד מעוצב תוצרת סין אינה מובנת, מפורשת לא נכון ומוטעית. המוצר המיוצר בסין מורכב מאותה איכות של בד כאילו היה מיוצר בארה"ב, צרפת, אנגליה או איטליה. ההבדל היחיד הוא שהפריט המעוצב הורכב בסין, או בכל מדינה אחרת המציעה תהליך ייצור הרכבה זול יותר.
רוב המעצבים היוקרתיים קונים בדים, עורות וחומרים מארה"ב או אירופה, משלמים מחיר פרימיום עבור הייצור האיכותי, ואז מנהלים משא ומתן על ייצור בסין. החומרים והמפרטים נשלחים לסין ומיוצרים. נציגים מכל אחד מבתי העיצוב נוסעים לסין או למדינות יצרניות אחרות כדי לפקח על התהליך. המוצרים המוגמרים נשלחים לארה"ב ולחלקים אחרים של העולם למכירה. זה תהליך שנשמר מתוק ופשוט ככל האפשר. זה יוצר מקומות עבודה ומייצר כלכלה גלובלית.
רוב הצרכנים אינם מכירים את תהליך הייצור המעצב או מבינים את הפרטים. הם רואים תווית של Made in China ומניחים שזה פריט מזויף או מזויף. במציאות, זה לא. זהו פריט במחיר בינוני המיוצר במדינה שעברה סטריאוטייפ. וגם, אנחנו לא יכולים להאשים את הצרכן מכיוון שרוב הזבל, הסחורה המזויפת והמזויפת הנושאות את הסימנים המסחריים של אחרים מיוצרות בסין. יש לקוות שמחלקת המכס של ארה"ב בשיתוף פעולה הדוק עם תעשיית האופנה תסייע להפסיק לייבא מוצרים מזויפים.
ישנן מדינות רבות זמינות בהן מעצבי אופנה משתמשים כדי לבצע מיקור חוץ של כוח אדם. תיקי מעצבי העור היוקרתיים עם תגי מחיר גבוהים מיוצרים בארה"ב, איטליה, לונדון וצרפת. מוצרי מעצבים בעלות נמוכה יותר מיוצרים במקום אחר. רוב המעצבים מציעים קולקציות בכל עונה המספקות מוצרים יוקרתיים וגם במחיר נמוך יותר. לדוגמה, לראלף לורן יש חמש קולקציות שנקבעו במחיר וייצור: RL Classics, Collection, Black Label, Blue Label ולורן. בנוסף, רבים מהמעצבים מייצרים קולקציה נפרדת לחנויות אאוטלט וחנויות מוזלות כמו Marshalls, TJ Max, Target, Walmart וכו'.
חלק מהמדינות נמצאות בשימוש נפוץ יותר מאחרות, ולמרות זאת הן מדינות עם יכולות ועבודה זולה. חלק מהמדינות הללו כוללות, ואינן מוגבלות לסין, טורקיה, מקסיקו, רומניה, הודו ופורטוגל.
מעצבי אופנה שמייצרים תיקי מעצבים, ארנקי מעצבים, צעיפי מעצבים, בגדי מעצבים, כובעים, נעליים וכו' משתמשים במדינות אלו מכיוון שהם יכולים למכור את המוצרים שלהם במחירים נוחים. חלק ממעצבי האופנה כוללים, ואינם מוגבלים ל-Coach, Burberry, Liz Claiborne, Robert Rodriquez, Max Studio, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Marc Jacobs, Michael Kors, Kate Spade, Dooney & Bourke, Juicy Couture, Donna Karan, אן קליין, ברייטון ורבים רבים אחרים.
רק בגלל שפריט מיוצר בסין, הוא אינו מהווה זיוף או מזויף. בואו נעשה את זה ישר ונעביר בצורה ברורה. הסיבה שהפריט יוצר בסין היא כי באותה נקודת זמן, צוות הייצור של המעצב החליט שזו ההחלטה העסקית הטובה ביותר לקבל להפצה חסכונית של המוצר והאוסף שלו.
בפעם הבאה שתראה תווית של Made in China על תיק יד או אביזר מעוצב, ורכשת אותו ממקור מוכר, הודו לכוכבי המזל שלכם על המחיר המציאה ששילמתם. אם יש לך ספק, קח את הפריט לבוטיק של המעצב לאימות ושקט נפשי. אל תניח שרק בגלל שהוא מיוצר בסין זה זיוף. אתה יודע מה ההנחה עושה, נכון?