ישנן שתי דרכים שבהן אתה יכול לבחור את העיצוב הכללי של המשרד הביתי שלך: או עקוב אחר הסגנון השורר בשאר הבית שלך, או התייחס למשרד שלך כאל חלל אינדיבידואלי. הבחירה באיזו דרך ללכת היא משימה פשוטה הדורשת תשובות למספר שאלות בלבד.
> האם הבית שלך עוצב בסגנון אחד הנראה לכל אורכו?
> האם המשרד שלך נראה בקלות מחדרים/אזורים אחרים בבית שלך?
> האם העבודה שלך מציעה סגנון משלה?
בהתבסס על השאלות לעיל, הנה כמה דרכים פשוטות שיעזרו לך להשיג בקלות עיצוב נעים במשרד הביתי שלך.
אם אתה מתכוון להתייחס למשרד שלך כחלק מהבית שלך, תוך שימוש באותו עיצוב וסגנון, העבודה שלך כבר הסתיימה למחצה. אבל זכרו, אינכם חייבים להשתמש בסכמת הצבעים או במצב הרוח המדויק. אתה יכול לשנות את מה שאתה רואה מחוץ למשרד שלך כדי להשתלב בצורה חלקה. לדוגמה, אתה יכול להפוך את הצבעים הראשיים וההדגשה; אתה יכול להשתמש באותם צבעים אבל בפרופורציות שונות; או רמה אחרת של פורמליות. מכיוון שאתם מקשטים משרד, סביר להניח שתרצו להתייחס לסגנון בצורה שונה ממה שהוא מופיע באזורים אחרים בבית שלכם, וזה נורמלי. אל תפחד ליצור וריאציה באווירה – זה רק הסגנון הכללי שאתה שואף לכבד.
עבור משרד ביתי שפתוח באזור הבית שלך, תצטרך להיות קצת יותר זהיר. במקרה זה, עליכם לכבד את הסגנון הנראה סביב המשרד שלכם, אך יחד עם זאת עליכם בהחלט לשאוף ליצור תחושת הפרדה בין חלל העבודה לבין חלל המגורים שלכם. הפרדה חזותית אין פירושה בניית חומה; זה אומר ליצור סביבה חדשה בתוך הקיימת. כמה דרכים ליצור הפרדה חזותית כוללות שינויים בגובה התקרה ו/או ברמת הרצפה (עלייה או מטה); מחלק חדר שהוצב כדי להיראות דקורטיבי ולא מגביל; שינויי צבע כגון היפוך של צבעי הצבע הראשי והמבטא המשמשים על הקירות; והצבת רהיטים.
הצבת רהיטים בצורה שהפריסה מפרידה בין החלל היא פשוטה למדי, אבל אל תשכח לשחק עם הרעיונות שלך על נייר גרפי קודם, אחרת אתה עלול למצוא את עצמך עדיין מסדר מחדש בזמן שאתה כבר צריך להיות ליד השולחן שלך. שקול להשתמש במדף ספרים גדול או ארון אחסון כמחלק חדר – ניתן לקשט את החלק האחורי שלו עם בד, צבע, קולאז'… או להציב רהיטים גב אל גב כדי ליצור תחושה של שני אזורים נפרדים. זכור בזמן שאתה עובד על הפריסה שאתה לא רוצה להרגיש שהמשרד שלך הוא, למשל, ב בחלק האחורי של המרתף שלך – זה כן בְּ- החלק האחורי של המרתף. כמו שאפשר לשחק עם מילים, כך גם במרחב.
משרד ביתי שאמור לקבל סגנון משלו הוא דבר שכיף להתאמן בו. אתה צריך לשאוף לקבל קצת את מי שאתה נראה בתפאורה, תוך יצירת תחושה ויזואלית של מה שאתה עושה. זה לא תא במתחם משרדים גדול — זהו שֶׁלְךָ מִשׂרָד. אם יש לכם אהבה לדפוסים נועזים, מכוניות קלאסיות, מלאכים… שלבו אותם בעיצוב גם אם אין להם שום קשר למה שתעשו במשרד שלכם. יחד עם זאת, המשרד שלך צריך לומר יותר על איך אתה עושה את זה "אני עובד ליד שולחן". מה אתה עושה ליד השולחן הזה? אם אתה עוסק בתחום המחשבים, יש בסביבה דברים שמצביעים על כך, כמו רצועת קומיקס מוגדלת וממוסגרת שקשורה למחשבים. אם המשרד שלך הוא בעצם יותר בית מלאכה ואתה מבצע שינויי לבוש, שלבו את האספקה שלך בעיצוב שלך: הצג סלילי חוט בדוגמה דמויית קשת, שלח מוט כמה סנטימטרים מהקיר ועטף כמה בדים מעליו. רקע משתנה ללא הרף. אם אתה עובד בתעשיית הנסיעות, יש להשהות דגם מטוס, ולהציג פריטים או תמונות סמליים של כמה מהיעדים האהובים עליך; אם זה לא יפריע לך, קח כדור חוף במשרד שלך, או הכין "ארגז חול" לתלייה על הקיר על ידי הדבקת חול לחלק האחורי של קופסת צל והדבקת קונכיות קטנות על החול.
בבחירת הצבעים למשרד, יש לקחת בחשבון מספר נקודות בסיסיות. צהובים, אדומים וצבעים חמים מאוד אחרים בכמויות גדולות עלולים לגרום לך לתחושת צמא. כחול מאוד מרגיע, אבל היזהרו לא לבחור באפור-כחול תפל שעלול לגרום למעשה לתחושת עייפות או אי שקט. הדרך הטובה ביותר לבחור את הצבעים למשרד שלך היא לבחור שלושה צבעים; השתמש באחד כצבע עיקרי (למשל על הקירות), באחר כצבע הדגשה הראשי (נראה בדוגמה על שטיח, וילונות, אביזרי שולחן…), והשלישי כצבע הדגשה המופיע רק בהתזות כאן ושם (כגון פרחים באגרטל, כמה מסגרות לצילום…). בשלב זה ערכת הצבעים שלך מוגדרת, וכל מה שאתה צריך לעשות הוא לזכור כמה נקודות בסיסיות של פסיכולוגיית הצבע. תקרה כהה תרגיש נמוכה מאוד; מראות וחומרים מחזירי אור גורמים לחלל להרגיש גדול יותר; יותר מדי צבעים, במיוחד נועזים, עלולים לגרום לתחושת עומס גם אם אין.
נקודה אחרונה בנושא הצבע והסגנון: ניתן לשלב חומרים כמו עץ, אבן ומתכת בכל ערכת צבעים – למרות שהם עשויים להשפיע על הסגנון, הם לא יתנגשו. שולחן כתיבה מעץ אורן טבעי בהחלט ייתן מראה שונה מאשר שולחן מהגוני, אבל אחד מהם יתאים לכל ערכת צבעים; דיטו עבור נירוסטה ופליז, ושיש ובטון.
חפשו את המאמר האחרון מסדרה זו בת 4 חלקים בנושא משרדים ביתיים: טיפולי תאורה וחלונות למשרד הפנים.