מעצב אתרים ומפתח אתרים – ההבדל

נניח שאתה רוצה אתר חדש, אתה מחפש באינטרנט ותמצא את המונחים מעצב אתרים ומפתח אתרים שבהם נעשה שימוש, האם יש הבדל בין שני התפקידים האלה או שזה אחד באותו דבר.

בואו נסתכל קצת יותר לעומק ב-2 התפקידים ונבחן באיזו גישה הם נוקטים לתהליך בניית האתר.

גישה של מעצבי אתרים

מעצב אתרים מתקשר את ההיבט החזותי של מה שעשוי להידרש מלקוח בצורה מושכת מבחינה ויזואלית על ידי שימוש ביצירתיות ובכישוריו. במילים פשוטות, הוא מסוגל להפוך מילים למודל גרפי עושה זאת בצורה יצירתית ומיומנת.

כדי לעזור לו לעשות זאת, הוא יעשה שימוש בתוכנות וכלים מסוימים כמו Adobe Photoshop, Illustrator ואינדיזיין. עם זאת, הוא אינו עושה זאת באופן אקראי אקראי, הוא פועל לפי קבוצה של עקרונות עיצוב כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר האפשריות.

באופן עקרוני לכל עיצוב אתר יש תמיד כותרת עליונה, גוף וכותרת תחתונה. זהו המבנה הבסיסי של כל אתר אינטרנט. מעצב האתר יעצב תמונות (או ישיג אותם) וטקסט ויסדר זאת בצורה יצירתית, תוך התחשבות תמיד ביעד המוצהר.

הוא יבחר במיומנות את הנכון:

  • ראשית הוא צריך – להבין את המטרה

    ניתן להשיג זאת על ידי שאילת שאלות כגון: את מי האתר ייצג ומי יהיה שוק היעד? מה מצופה מקהל היעד מבחינת מעורבות באתר? מהי מטרת האתר? נקודה זו חשובה ביותר מכיוון שהיא קובעת את הבסיס למה שאחרי.

  • תרגם למשתמש גרפי

    תמונות שוות 1000 מילים 1000 המילים האלה יהיו ג'יבריש אם הן לא מסודרות היטב. המילים שהאלמנט הוויזואלי מדבר צריכות להיות שוטפות

    • צבעים: צבעים מסוגלים לעורר רגשות ויכולים להשפיע על התנהגותו של אדם כלפי משהו. מעצב האתר בוחר במיומנות את סט הצבעים (5 לכל היותר) שישיגו את המטרה והחמיאו לעיצוב.
      בדרך כלל הצבעים הללו מוגדרים לו על ידי הלקוח. צבעים אלה יהוו חלק מהנושא הכולל. בחירת הצבעים יכולה להשפיע על התפיסות המתקבלות לגבי עיצוב האתר הכולל. אולפני העיצוב של Frontrow באינטרנט אתר אינטרנט עושה שימוש ב-4 צבעים.

    • גרָפִיקָה: תמונות מוסיפות נעימות למראה ולתחושה של האתר ולכן מעצב האתר מקפיד על בחירת וסידור התמונות ברחבי עיצוב האתר. שוב ניתן לקבל תמונות אלו מהלקוח, לצלם תמונות פורמטוק או לעצב בהתאמה אישית. זה לא עניין של למלא את האתר בהרבה מאוד תמונות – שיתוף, המיומנות והמטרה שלו
    • אותיות דפוס: מדובר בסט של גופנים דומים בעיצוב שעיצוב האתר משתמש בהם. בדרך כלל בערך 3). המטרה שלהם היא להעביר את המסר של המילים בצורה סאבלימינלית. במילים אחרות, הם רק מעטרים את הטקסט בלי לוקח את התהילה. אז בבחירת הפונטים שלו מעצב האתר לא רוצה להסיר את תשומת הלב מהמילים אלא להלביש את המילים בצורה שתציג את המסר המיועד. שוב בחירת הגופנים תלויה ב מטרת העל
    • מיקום: עיקרון זה שולט בכל אלה שנדונו לעיל. מעצב האתר ממקם ומסדר במיומנות את התמונות והטקסט על פריסת עיצוב האתר, תוך התחשבות שגם המרווח חשוב כדי להבטיח שהכל אינו צפוף ולא נוח בעין.

כעיקרון מעצב האתר תמיד מזכיר שזה לא רק על עיצוב אתר שנראה טוב, אלא שזה גם על הפונקציונליות של האתר מעבר לעיצוב. אז כבר מההתחלה בשלב העיצוב הוא יקפיד לייעל את עיצוב האתר על ידי קנה המידה של התמונות לגודל מתאים. זה ימזער את זמני הטעינה כאשר הוא מקודד ופעיל

התוצאה של עבודתו של מעצב אתרים היא ממשק גרפי של האתר.

גישה למפתחי אתרים

מפתח אתרים לעומת זאת ניגש לבניית אתרים מהזווית השונה. הוא יגש לזה מנקודת מבט טכנית, וחושב על "איך האתר יעבוד". הוא לוקח את התפקיד מהמקום שבו מעצב האתר מסיים. כמו מעצב אתרים, מפתח האינטרנט צריך לזכור את המטרה הראשונית. זה יעזור לו לעשות שימוש בטכנולוגיות המתאימות ביותר כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר. ברגע שהוא מקבל את הממשק הגרפי של האתר, הוא משתמש בשפות תכנות כמו PHP, Java, JavaScript, HTML, CSS ו-C# כדי לקודד פונקציונליות לאתר ולהפוך אותו לאינטראקטיבי. על ידי כך, כאשר אתה לוחץ על כפתור צור קשר באתר, הוא מגיב במעבר לדף צור קשר.

ישנם 3 צדדים לפיתוח אתרים בהם עוסק מפתח אתרים.

צד הלקוח: מפתח האינטרנט כותב סקריפטים מקודדים שיאפשרו לאתר לפעול ולתפקד בדפדפן אינטרנט משרת האינטרנט. תסתכל על השקף המרגש באתר האינטרנט של Frontrow Design Studios – כדי שהוא יחליק בין התמונות ודעכה כפי שהוא עושה, היה צריך לקודד אותו באמצעות סקריפטים בצד הלקוח. באופן דומה, אם תגללו למטה, שימו לב כיצד הלוגו המקוון של Frontrow Design Studios משתנה. אז החוויה שאתה מקבל כשאתה גולש באתר היא תוצאה של קידוד מפתחי האינטרנט. למעשה, הקידוד פועל לאחר טעינת האתר בדפדפן שלך. למשל HTML, JavaScript ו-jQuery

בצד השרת: מפתח האינטרנט מקודד סקריפטים שהופכים את האתר לשימושי מאחורי הקלעים. סקריפט מקודד זה פועל בשרת המארח את האתר, ולא במחשב שלך, ומכאן השם Server side. תחשוב על אתר שמחייב אותך להתחבר. הקידוד לכך נמצא בשרת אינטרנט ובהתאם לבקשתך, למשל לחיצה על "כניסה" הוא מריץ את הסקריפט בתגובה לבקשתך, אך בחלק האחורי.

סיכום

לסיכום מה אספנו?

מעצב אתרים עונה על צרכי הלקוח על ידי עיצוב ממשק המשתמש הגרפי של האתר. הוא מתמקד במראה ובתחושה של האתר.

מפתח אתרים נותן פונקציונליות לאתר באמצעות שפות קידוד. הוא מתמקד בהיבטים הטכניים של האתר ודואג שיהיה נעים לנווט בו כשהוא מתפקד בצורה הנדרשת.

זה בבירור עוזר לנו לראות את זה, כן! יש הבדל בין מעצב אתרים למפתח אתרים. בקנה מידה עדין יותר, 2 התפקידים אכן משתלבים זה בזה. בחלק מהחברות, כגון Frontrow Design Studios Online התפקיד של מעצב אתרים ומפתח אתרים נפרדים ושניהם מבצעים פונקציות שונות. בחברות אחרות מפתח האינטרנט יבנה את האתר מהממשק הגרפי ועד הקידוד (צד השרת וצד הלקוח וכן עיצוב מסד הנתונים)

מאמרים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *