הלוגו שלך הוא החתימה של המותג שלך, ואחד הנכסים היקרים ביותר של החברה שלך. זה האלמנט היחיד שיסמל את המותג שלך יותר מכל דבר אחר. לוגו מעוצב היטב הוא כזה שמשקף את העסק שלך ומעביר את המסר שלך. זה צריך להיות פשוט, ייחודי, בלתי נשכח, תכליתי, ויכול לעבוד ללא צבע.
על מנת לבחור לוגו, יש שלבים חשובים לעבור, גם לבד וגם עם מעצב גרפי. בפוסט זה, אני מתאר את תהליך עיצוב הלוגו וכמה קווים מנחים חשובים שכדאי לזכור בעת בחירת לוגו המושלם עבורכם.
ליצירת הלוגו שלך, אתה חופשי לבחור מעצב עצמאי, משרד עיצוב, או אולי משרד פרסום. לאורך הפוסט הזה, למטרת נוחות וקריאות, אשתמש במונח "מעצב" כדי לכלול כל סוג של עסק או אדם שמתאימים למקרה שלך.
בחר תקציב
ראשית, עליך להחליט על התקציב שלך עבור הלוגו החדש שלך. הם יכולים לעלות בין $300-1500 (USD), ולפעמים יותר. רק זכור שאתה מקבל את מה שאתה משלם עבורו, ושכר טרחת המעצב ישקף ניסיון, היסטוריית לקוח ומקצועיות. השקעה בלוגו (ובזהות ארגונית הנלווית אליו) היא אחד הצעדים הראשונים החשובים ביותר שתוכלו לנקוט בעת בניית מותג. לוגו שווה הרבה יותר מהשעות שנדרש כדי ליצור אותו.
אתה יכול למצוא בנקים של לוגו ואתרי תחרויות באינטרנט ולקבל אחד בסביבות $150. ישנם אפילו אתרי פרילנסרים שונים שבהם אנשים מציעים מחירים נמוכים בטירוף כמו 50$. רק שים לב שבחירת לוגו במחיר זול באינטרנט עלולה להיות הרת אסון. מעצבים חסרי ניסיון עשויים להימשך לנצח, לא לתקשר טוב, להשתמש בתמונות קליפ ארט (לא-לא ברור), ואולי לא לספק לך את הקבצים הנכונים הדרושים לך לשימוש בהדפסה ובאינטרנט.
אתר מעצבים
יש כל כך הרבה מקומות שאתה יכול למצוא מעצבים גרפיים. הבחירה במעצב המתאים עבורכם היא בהחלט הרבה יותר קשה (ועוד דקה נגיע לזה). אתה יכול לאתר הרבה מועמדים באמצעות שיטות שונות.
- תשאל מסביב. אם אתה מכיר מישהו עם לוגו מעולה, פשוט שאל אותו מי עשה את זה. רוב עבודת העיצוב העצמאי שלי מגיעה מהפניות.
- חפש בספריות של חברות עיצוב גרפי כמו זו ב-GraphicDesign.com.
- עיין בגלריות עיצוב ובקהילות פורטפוליו כמו The Behance Network.
- חפש "עיצוב לוגו" ו"פיתוח לוגו" ברשתות חברתיות כמו טוויטר, גוגל פלוס ופייסבוק.
בחר מעצב מתאים
לאחר פנייה למספר מעצבים ובקשת הצעות מחיר, וודאו כי אתם מסתכלים על יותר מאשר רק על המחיר כאשר אתם מחליטים מי יקבל את העבודה. קחו בחשבון את הלוגואים הקודמים של המעצב ואת הזהויות הארגוניות שהם יצרו סביב הלוגואים הללו. חפש מצגות עיצוב טובות כי זה מראה כמה אכפת להם מהמראה המקצועי שלהם. קרא את התיאורים שמתלווים לכל אחד מפרויקטי הלוגו שלהם כי לוגו אולי נראה נהדר והכל, אבל הוא צריך לעמוד בדרישות העיצוב הספציפיות כדי להיות אפקטיבי.
חשוב מכך, בחרו מעצב לוגו שסגנון העיצוב שלו מתאים לסגנון המועדף עליכם. על ידי כך, תהיו מרוצים מהלוגו שאיתו תקבלו בסופו של דבר, והמעצב ישמח כי הסגנון הזה הוא מה שהכי נוח לו.
אתה יכול לשפוט את המקצועיות של מעצב גרפי לפי הנקודות הבאות. לא כולם חייבים להגיש בקשה, אבל חפשו לפחות כמה מהם.
- הם אנשי תקשורת מנומסים, ישירים, בעלי ידע ויעיל.
- הם מסבירים עבורכם את תהליך העיצוב שלהם ואומרים לכם מה יימסר בסיום.
- הם ישאלו אותך שאלות רלוונטיות כדי להבין את העסק שלך.
- יש להם איזשהו חוזה או הסכם שירות לחתום עליהם לפני שמתחילים.
- הם דורשים תשלום מראש מוגדר לפני שמתחילים.
- הדקדוק, האיות והפיסוק שלהם לפחות מספקים. (כמו בכל תעשייה, כתיבה גרועה אומרת הרבה על אדם).
הערה מכרעת אחת כאן: אם המעצב מציג בפניכם חוזה או הסכם, וודאו שהבעלות על הלוגו תועבר אליכם עם התשלום הסופי. אם אין שום דבר בכתב שמזכיר בעלות, בקש מהמעצב שלך לתת לך את ההסכם הזה בכתב. זה הכרחי שאתה הבעלים של עיצוב הלוגו שלך כדי שתוכל להשתמש בו באופן חוקי איך שתרצה בעתיד.
תדרוך את המעצב בפירוט
בין אם אתה מתדרך את המעצב שלך פנים אל פנים או שולח תדרוך בצורת דוא"ל, חיוני להסביר מה אתה רוצה בפירוט. ענה תחילה על השאלות האלה:
- אם יש לך לוגו כרגע, למה אתה לא אוהב אותו?
- מה העסק שלך עושה?
- מי שוק היעד שלך?
- מי המתחרים העיקריים שלך?
- במה אתה שונה מהמתחרים שלך?
- אילו תכונות אתה רוצה שהחברה שלך תקרין?
- אילו רגשות אתה רוצה שהלוגו החדש שלך יסתה?
- האם יש לך קו תג שצריך לכלול בעיצוב?
- האם הלוגו שלך יופיע בסרטונים? אם כן, האם בסופו של דבר זה יצטרך גרסת אנימציה?
- אילו לוגואים ספציפיים הם המועדפים עליך, ולמה?
- האם אתה חלק לסמלים טיפוגרפיים (FedEx או ESPN), לוגואים סמליים (נייקי או אפל), או שילוב של שניהם (פפסי או אדידס)?
תן למעצב לדעת בדיוק היכן אתה מתכנן להשתמש בלוגו. בטח, יהיו לך כרטיסי ביקור ואתר, אבל האם זה יראה גם בשלטי חוצות ובפרופילי המדיה החברתית שלך?
שאל אם המעצב יספק מסמך הנחיות לשימוש בלוגו, אשר מייעץ כיצד ניתן להשתמש בלוגו ולא ניתן להשתמש בו. לדוגמה, באיזו וריאציה של לוגו ניתן להשתמש על איזה צבע רקע? לבסוף, בקש סמל. זו התמונה הקטנה שמופיעה בלשוניות הדפדפן, במנהל הסימניות שלך ובמחשב שלך כשאתה שומר דף אינטרנט. הם מגיעים בדרך כלל באחד משלושה גדלים: 16×16, 32×32 או 64×64 פיקסלים. בקש Favicon של 64×64 פיקסלים, כך שהוא נראה פריך בכל מקום שהוא מופיע.
מצויד בכל הידע הזה, המעצב שלך אמור להיות מסוגל לספק ייצוג חזותי מדויק של העסק שלך. חיזוק החזון שלך לפני תדרוך מעצב בהחלט יחסוך לך זמן, כסף וכאבי ראש בסופו של דבר.
כשנכנסתי לענף עיצוב הלוגואים, נתקלתי בכמה לקוחות שציפו שאדע את כל הדברים הללו ואספק פתרון מושלם לבעיה שלא באה לידי ביטוי ברור. זה הוביל בהכרח לתיקונים ללא הפסקה של הלוגו שלהם ולפנים עייפות מסביב. לכן החלטתי להתחיל לשלוח רשימה של שאלות מקדימות לעיצוב לוגו עוד לפני ששוקלים עבודה. אם אתה לא יודע מה אתה רוצה בהתחלה, אז אתה יכול להמשיך לשנות את דעתך ככל שהפרויקט מתקדם. זה בהחלט בסדר לשנות את דעתך, אבל שים לב שהמעצב כנראה יבקש ממך עוד כסף לפני שתמשיך.
בחר קונספט לוגו
לאחר מכן המעצב יבצע את המחקר והניסויים הדרושים, ואז יחזור אליך עם כמה עיצובי קונספט. זה ייקח בערך יומיים עד ארבעה ימים, תלוי בעבודה הספציפית. באופן אידיאלי, הם יציגו לך שלוש עד שש רישומים מצוירים ביד. כאשר אתה צופה לראשונה במושגים, בחר לוגו שמושך את העין שלך מיד. זה בדרך כלל זה שהבטן שלך אומר לך לבחור. המשך בתהליך ההחלטה על ידי שאלת את עצמך כמה שאלות חיוניות:
- האם זה מייצג את המוצר או העסק שלי?
- האם זה מעביר את המסר שלי?
- האם העיצוב פשוט מספיק?
- האם לעיצוב יש ניגודיות מספקת כדי לבלוט?
- האם זה יעבוד בלי צבע?
- האם זה יעבוד כשהוא סופר קטן?
- האם זה נראה יותר מדי כמו כל לוגו אחר?
- האם זה יהיה רלוונטי חמש שנים או עשר שנים בהמשך הדרך?
אחרי זה, לישון על זה. עשה את אותו הדבר בדיוק ושאל את עצמך את אותן שאלות בפעם השנייה. האם התשובות שלך משתנות? זה גם רעיון טוב לשאול חברים ובני משפחה מה הם חושבים.
תן משוב שימושי
לאחר הטיוטה הראשונה, ייתכן שהמעצב שלך יציג לוגו שקרוב למה שאתה מחפש, אבל לא פעם הוא יכה את המסמר על הראש מיד. לכן, זה תלוי בך לתקשר את הצרכים שלך כמיטב יכולתך. ספק למעצב שלך משוב שימושי. פשוט לומר, "אני לא אוהב אף אחד מהם" לא ממש עוזר לתהליך. הביעו למה אתם לא אוהבים משהו, או מה הייתם רוצים לראות אחרת, כמו למשל, "אני לא אוהב כמה זה נוקשה וסימטרי. האם אתה יכול לתת לו יותר תנועה או לעשות אותו חי יותר?"
מתן כיוון ברור הוא הכרחי, אבל נסו לא להפוך למעצב בעצמכם. שכרתם מעצב מסיבה כלשהי, אז תן להם לעשות את מה שהם עושים הכי טוב. אם בחרת מעצב טוב שמתקשר היטב ותואם את הסגנון המועדף עליך, אז אתה יכול להיות בטוח שהוא יציגו לך עבודה איכותית.
קבל תוצרים
עם שחרור התשלום הסופי למעצב, אתה אמור לקבל את התוצרים שהובטחו לך בתחילת הקשר העסקי. זה צריך לכלול קבצי וקטור הניתנים לשינוי גודל, בניגוד לתמונות רסטר שלא ניתן להגדיל אותן מבלי להפוך לפיקסלים (מטושטשים).
אתה צריך קבצים שתוכל להתחיל להשתמש בהם באינטרנט מיד (בדרך כלל PNG, JPG או GIF). בקש PNG של GIF אם אתה רוצה שהרקע יהיה שקוף (ללא קופסה לבנה סביב הלוגו שלך). אתה גם צריך לקבל את קבצי המקור המקוריים (בדרך כלל AI או EPS). אתה בהחלט רוצה לקבל את קבצי המקור למקרה שמישהו אחר יצטרך לשנות או להרחיב את הלוגו שלך מתישהו. לדוגמה, אם יום אחד אתה שוכר מישהו שייצור עבורך סרטון, אז דרוש קובץ מקור כדי לשלב את הלוגו שלך – JPG פשוט לא יחתוך אותו.
כאשר הגיע הזמן לבחור לוגו המושלם עבורכם, הבינו שזה תהליך לא פשוט. נדרשת מחשבה רבה על סוג העסק שלך, קהל היעד שלך, המסר שאתה רוצה לשלוח, הרגשות שאתה רוצה לעורר, כמו גם תקשורת פתוחה עם המעצב שלך.
עם זאת, בהחלט שווה את המאמץ לשאוף לעיצוב לוגו חזק, שכן זה הדבר הראשון שהקהל שלכם רואה, והוא ילווה אתכם עוד הרבה זמן.