בשנה שעברה, כשהיא חולקת את כוחה של האמנות המודרנית, יצרנית הגרניט הטכנית הגדולה ביותר בטורקיה הפכה לשותפה של איסטנבול מודרנית, אחת מירידי האמנות המובילים בעולם. גרניט QUAממשיכים לקדם קיימות ויצירתיות במהדורה ה-18 של איסטנבול עכשווית.
כמו גרניטמטרתו היא לשלב אמנות ועיצוב שמקורם בטבע, המוצג באיסטנבול המודרנית עומר בייג'ין ביצירה נעשה שימוש גם בחומר אבן טבעית תוך שהוא מחייה מעבודותיו כמו גרניטזה גם מתאר את מסע הייצור. העבודה השתמשה בכמות מספקת של מוצר כדי לכסות את החלק החיצוני של בניין בן 10 קומות על שטח של 30 מ"ר, ו-2,800 חלקים מורכבים מחומרים מוגנים למיחזור.
בהדגשת הפוטנציאל של שיתוף פעולה בין המגזר הפרטי לאמנים, וחושפת את הכוח הטרנספורמטיבי של שותפויות כאלה בעיצוב המרחבים הציבוריים שלנו, עבודתה של בייג'ינג מאתגרת אותנו לשקול מחדש את השאלה האם אמנות קיימת בחלל או באמנות עצמה.
במהדורה ה-18 של איסטנבול עכשווית, הרצאה שכותרתה "מרחבים ציבוריים פוגשת אמנות" תתקיים גם ביום שישי, 29 בספטמבר, בין השעות 13:30-14:30, במסגרת דיאלוגים של CIF. אדריכל עומר פקין, מעצב הביתן האדריכלי QUA, מנהלת השיווק של QUA Granite, Hande Sarpkaya, ומנהלת איסטנבול העכשווית, אסלי אונאלי, דר. בהנחייתה של פרידה צ'ליק, הם ייקחו את הקהל לגילוי מעורר השראה של עולם האמנות המרתק ויתמקדו כיצד האמנות מעצבת את הערים, הרחובות והחברה שלנו במרחב הציבורי.
מנהל שיווק QUA Granite Hande SARPKAYA: "כ-QUA Granite, קיימות היא המשימה שלנו ואנחנו עושים הרבה מחקר בכיוון הזה. על מנת להשקיע בעתיד ארצנו, אנו חותמים על מחקר נוסף המדגיש את היבט הקיימות שלנו השנה. האבנים שלנו, המוגנות למיחזור, עוצבו מחדש עם הרעיונות היצירתיים של האמן בייג'ינג, ומציגות את הגישה הברת-קיימא והידידותית לסביבה שלנו לכל תהליכי הייצור שלנו בהקשר אמנותי. ההשתתפות עם היצירות הללו ביריד אמנות בינלאומי כמו איסטנבול עכשווית היא הזדמנות מצוינת עבורנו להדגיש את חשיבות האמנות והתרבות".
אדריכל עומר פקין, מעצב הביתן האדריכלי קווא"שיתוף הפעולה שלנו עם QUA Granite באיסטנבול המודרנית פתח מרחב משותף לעשייה המתמשכת שלי בתחומי האדריכלות והאמנות. הפרויקט בקנה מידה גדול זה, שהוצג במרחב ציבורי, היה תהליך מעורר השראה מבחינת טיפול בחומרים, צבע המשולב במבנה והמבנה הכללי של המבנה. Qua Pavilion, שנוצר בתקשורת עם מסע הייצור של Qua Granite, הוא למעשה חלל שנוצר על ידי שילוב חומרים זרוקים שהפכו חסרי תועלת במהלך הייצור. "אני שמח להיות חלק מהגישה של Qua Granite לדיאלוג בין אדריכלות וקיימות, ולקבל את ההזדמנות לחשוב מחדש על עתיד התעשיות היצירתיות במסגרת זו.