אין ספק שכולם רוצים חלל אסתטי. האדם הוא באופן טבעי חובב אמנות ויופי. ככזה, ללא קשר לאופן שבו הוא מוצא את האמצעים לייפות או לשפר מרחב לשביעות רצונו, האדם ירצה בסופו של דבר לראות זאת.
אתה לא באמת צריך להיות באחוזה כדי לחיות חיים יוקרתיים, וגם לא תצטרך רהיטים יקרים כדי לשפר את הבית שלך. למעשה יש הרבה דרכים פשוטות יותר לגרום לחלל להיראות מושך ומושך. הדבר החשוב הוא שהחלל יביא לידי ביטוי את הפתרונות הטכניים והיצירתיים המתאימים לו.
למרבה המזל, עיצוב הפנים של החלל מטופל על ידי דיסציפלינת עיצוב הפנים. עיצוב פנים הוא בעצם דיסציפלינה רבת פנים העוקבת אחר מתודולוגיה מתואמת ושיטתית של מחקר, ניתוח ושילוב ידע לתהליך יצירתי אשר מיושם במבנה על מנת להשיג סביבת פנים בנויה. במילים אחרות, בדיסציפלינה זו מיושמים פתרונות יצירתיים וטכניים כאחד לחלל כדי שיהיה אסתטי ונוח.
עם זאת, על מנת להשיג את האפקט הכולל הרצוי מחלל מסוים, ישנם גורמים חשובים שיש לקחת בחשבון. אלו הם ההיבטים החיוניים של עיצוב פנים שיש להקפיד עליהם על מנת להשיג מטרות כלליות וספציפיות. לכל אחד מההיבטים הללו יש השפעה על התוצאה הכוללת, ולכן יש לשקול בביקורתיות כל אחד מהם.
ההיבט הראשון הוא איזון. חשוב למקם את הדברים בזהירות כדי להשיג משיכה ויזואלית דומה של הדברים הללו ביחס לחלל. האיזון הקל ביותר להשגה הוא סימטרי. זה סוג האיזון שבו הכל פרופורציונלי טוב. איזון נוסף הוא א-סימטרי, המועדף ביותר על ידי מעצבי פנים מודרניים. זה אולי צריך הרבה דמיון, אבל זה בהחלט מביא את ההמצאה והיצירתיות של המעצב. לבסוף, הסוג האחרון של איזון הוא רדיאלי. קל להשיג גם סוג זה מכיוון שהמיקום של הדברים סובב בעצם סביב מרכז מוגדר.
ההיבט השני הוא אחדות. בכל עיצוב, חיוני לקבוע נושא או קונספט. בעיצוב פנים יש להקפיד על אחידות. אם נוצר נושא, כל השאר חייב להיות משלים לו כדי לבסס אחדות.
ההיבט השלישי הוא פרופורציה. חשוב שדברים בחלל יהיו פרופורציונליים ביחס לגדלים שלהם כדי לשמור על איזון בחלל. כאשר הדברים אינם בפרופורציה, המראה הכולל של החדר מושפע מכיוון שחלק מהפריטים בחלל עשויים להיות מוצלים על ידי אחר.
לבסוף, ההיבט הרביעי הוא מיקוד. בעיצוב פנים יש להקים אובייקט מוקד בחלל. אובייקט זה יהיה מרכז הפוקוס בחלל ואמור להתבלט. מצד שני, אפילו האובייקט המוקד צריך להתבלט; זה עדיין צריך להיות קשור לעיצוב או לנושא של החלל הכללי.