התחממות יתר… את השם שלו תשמעו הרבה יותר בחודשי הקיץ וגם אם לא תראו מכוניות מימין ומשמאל עם מכסה מנוע פתוח ומחכות לחילוץ. זוהי התקלה המסוכנת והערמומית ביותר לרכב. לאחר התחממות יתר, המכונית שלך יכולה לעלות לך רק חמישה ליטר מים, או שהיא יכולה לגרום לכל המנוע להקיא.
מה הסימפטומים?
כל הנהגים יכולים להבין עם מעט תשומת לב שהמנוע יתחמם יתר על המידה והם צריכים לדעת כיצד לפעול נכון במצב כזה. התנהלות פזיזות עשויה לעלות ביוקר.
התסמינים העיקריים של התחממות יתר של המנוע הם:
– מד הטמפרטורה נכנס לאזור האדום או קרוב מאוד. מנורה יכולה גם להידלק ככה.
– קיטור יוצא מתחת למכסה המנוע. מכיוון שהלחץ יגדל כל כך, אדי מים רותחים בורחים ממכסה הרדיאטור או ממיכל הפגת הלחץ כמו סיר לחץ.
– הפסקת חשמל פתאומית. לכך נוסף רעש מנוע מוגזם. זה כאילו משהו מחזיק את המכונית ואתה לא יכול להתקדם.
– קולות נשיפה בצילינדרים בזמן האצה, מהפליטה או המנוע. אם זה מגיע מהמנוע, האטם שרוף.
הסיבות להתחממות יתר של המנוע יכולות להיות שונות מאוד.
1. תקלה בטרמוסטט: החלק נותר לא גמור ורק כמות מוגבלת של נוזל נכנסת לרדיאטור, מה שמפחית את יעילות הקירור.
2. סתימה של הרדיאטור: לוחות מתכת על הרדיאטור מכוסים באבק, לכלוך, חלוקת החום מופרעת. לפעמים ניתן לראות כי שקית או עיתון מונחים מול הרדיאטור.
מאוורר 3: המאוורר עלול להיות פגום ולעצור לחלוטין. במקרה כזה, הטמפרטורה עולה בפתאומיות, במיוחד בזמן סרק. חפץ זר, כגון חוט או שקית, עלול להסתבך במדחף.
4. משאבת מחזור: כשל במשאבה נגרמת בדרך כלל על ידי להבים שבורים. בעוד שפלסטיק נוטה להישבר, מתכת מחלידה ונשברת. אם יש לך מכונית שמשתמשת כל הזמן באנטיפריז, אני מעדיף לקנות מתכת.
רצועה 5: בחלק מהמכוניות משאבת המים מקבלת את הכוח שלה מרצועות ה-V ובחלק מהמכוניות היא מקבלת את הכוח שלה מרצועת הטיימינג. אם רצועת ה V נשברת, המשאבה נעצרת ולא ניתן להשיג זרימת מים. אם החגורה הזו נשברת, כנראה נורית הטעינה ברכב שלך תידלק מיד או שההגה יהיה נוקשה מדי. במקרה כזה, עצור את המכונית מיד.
מהם הפתרונות?
יתר על כן, ידוע כי התחממות יתר של המנוע מתרחשת לא רק מהסיבות לעיל, אלא גם שזה קשור לפגמי עיצוב, היא תכונה של דגם מסוים, או אפילו התחממות יתר של מכונית חדשה לחלוטין. מצב זה נצפה בכלי רכב מסוימים, במיוחד אלו המועברים באזורים חמים.
נניח שלא חווית אף אחד מהתסמינים הללו בזמן נהיגה במכונית שלך, אבל המחוון מתקרב לאדום, זה יעזור לך להישאר רגוע בזמן זה. המחוון עשוי להיות פגום. במיוחד במכוניות ישנות יותר, התצוגה יכולה לפעמים להיות מעוותת בגלל ציוד חשמלי לא מתאים. אני יכול לומר ש-6 מכל 10 מכוניות שמגיעות אלינו נגרמות מהסיבה הזו. ראשית, כבו את כל מכשירי החשמל ובמיוחד את המזגן. אם יש שינוי גדול בתצוגה, סביר להניח שזו תקלה אלקטרונית. אבל אם אין תנועה, יש לעצור מיד ולפתוח את מכסה המנוע.
– האם המאוורר מסתובב מול הרדיאטור? לא חוזר. הפעל את המזגן והסתכל שוב. האם זה חוזר לא חוזר. לעצור את המנוע. בואו נראה למה המאוורר לא מסתובב. ראשית, בדוק אם יש נזק פיזי. אם נזק פיזי אינו נראה לעין, אתה צריך לעשות משהו חשוב; אם נמצא, הסר את בית שולח הטמפרטורה. שולח זה נמצא בדרך כלל על התרמוסטט. הפעל חצי והסר את השקע. אם המאוורר עבד, הבעיה היא חיישן הטמפרטורה. הסר את השקע הזה ועבור לשירות. אבל לך לעבוד!! הסיבה השנייה היא פיוז שפוצץ. נתיך מנוע המאוורר ממוקם בדרך כלל בתוך מכסה המנוע. יש לו נתיכים וממסרים קצת יותר גדולים. אתה צריך לחפש באינטרנט ולגלות היכן הם נמצאים במכונית שלך. מנועי מאווררים בדרך כלל מופעלים ומכבים בהדרגה. לדוגמה, אם ממסר מאוורר 1 אינו פועל, ממסר מאוורר 2 מופעל וזה גורם לעלייה קלה בטמפרטורה. או שהמאוורר 2 ייכשל והמנוע יתחמם יתר על המידה תחת עומס.
– אנחנו בודקים את החגורות. החגורה עשויה להיות שבורה לחלוטין ולא תוכל לדעת חזותית מה יש שם, אבל אם אתה רואה חתיכות קטנות של אבק שחור וחוטים שחורים מכוסים סביבה, זה אומר שהחגורה נעלמה. עצור את המנוע והתקשר לטכנאי.
– אנחנו לא יכולים לבדוק מיד אם יש מים במנוע. אנחנו אפילו לא יכולים לפתוח את המכסה. תצטרך לחכות הרבה זמן בשביל זה. ראיתי סרטון כל כך מצחיק באינטרנט לפני כמה זמן, הו. תראה, ברגע שאתה פותח אותו, אתה תשרוף את האטם הלא שרוף. אתה מיד מנקב את הרדיאטור ושובר את הצינורות. והכי חשוב, אתה תפצע את עצמך קשה. אל תפתח אותו עם מגבת או מטלית. אבל אחרי שעה אפשר לפתוח אותו לאט, שוב עם מגבת ובזהירות רבה. תראה, אל תשכח את זה; לפני פתיחת מכסה זה, עטוף את הצינורות במטלית, אם הוא קשה מאוד, לעולם אל תפתח אותו. עם זאת, אם נראה שהצינורות ריקים, כנראה שהרכב דלף את כל המים על הכביש. אתה לאט לאט מתקשר למר. הוספת מים לא אומרת כלום, מים עדיין יזרמו מהקרקעית.
תן לי לספר לך מה קורה אם אתה פועל בפזיזות ובפזיזות.
בשלב הראשוני, האטם יישרף. כידוע, האטם הוא כבר אמצעי זהירות ונורמלי לשרוף אותו בנקודה הקיצונית, אך בשלבים המאוחרים יותר הבוכנות יימסו ויהפכו לנוזליות ויזרמו לתוך המנוע. הבלוק ייסדק, השסתומים ייצאו מהמנוע, המנוע יימס, וזה אומר שבתנאים של היום תפסידו כמעט 100 אלף לירות כסף. תאמין לי, רוב האנשים לא יכולים להתגבר על הבעיה הזו ולמכור את המכונית שלהם או להשאיר אותה מאחור בתעשייה. לחום לא אכפת מהדגם ומהמותג. אל תגידו "המכונית שלי חדשה או שלא יקרה כלום", אתמול פגע וולבו xc 90 בבלוק שמולי.
חברים, נניח שקיץ, מזג האוויר מתחמם ומתחמם. אתה צריך להיות הרבה הרבה יותר זהיר בזמנים האלה.
הרשו לי לרשום מה צריך לעשות כאמצעי זהירות.
– אנו מוסיפים מיד חומר מונע קיפאון לרכב ומנקים היטב את מי המנוע מראש.
– אם הרדיאטור מלוכלך מאוד ופגע ותעלות האוויר חסומות, אנחנו לוקחים אותו לטכנאי הרדיאטור ושמים אותו על יריקה. בינתיים ביצענו ניקוי וטיפול במאוורר הרדיאטור שקנינו אצל חשמלאי.
– אם הצינורות מיושנים, אנו מחליפים אותם. כמובן, אנחנו עושים את זה קודם.
– אנחנו מחליפים את החגורות.
– אם יש ספק, אנו משנים את מערכת זרימת המים ואת התרמוסטט. זכרו שלחלקים האלה יש חיים שלמים.
– לאחר הוספת חומר מונע קפיאה למערכת, אנו לא שוכחים דימום אוויר. תעשה את זה ספציפי.
– מלא את ניפוח הצמיגים. (זה ממש חשוב.)
והכי חשוב, בקיץ אנו משתמשים במנוע ללא לחץ. המתן עד שהמאוורר יפסיק לפני עצירה. אנחנו מטפסים לאט על הרמפות במהירות נמוכה ובחצי מצערת. זכרו גם את זה; אין לשפוך מים על מנוע שחומם יתר על המידה. אחרים כתבו את ההיפך למעלה, אבל אם יש צורך, הפעל את מערכת החימום על חום מלא. אל תדליק את המחמם, אין דבר כזה 🙂 כל אחד מנסה לייחס את הדברים הלא נכונים שקרו לו לאחרים ולהודות בזה כנכון. ההצעה הזו אפילו כתובה בעלוני שירות 🙂 הפעל את התנור עד הסוף. אם יש גבעה לפניכם, אל תפחדו להכניס אותה להילוך, אבל לעולם אל תלחצו על הגז ותרדו עם המחמם דולק. הטמפרטורה יורדת באופן מיידי.